Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свинска плешка с гъби в сметанов сос

Свинска плешка с гъби в сметанов сос

Свинска плешка с гъби в сметанов сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пред вечната класика всички мълчим и ядем - свинско с гъби и сметанов сос"

Необходими продукти

  • гъби - 300 г
  • свинска месо - 700 г плешка
  • пурчини - 1 с.л. /сушени манатарки на прах/
  • готварска сметана - 200 мл
  • лук - сибирски за поръсване
  • олио - 6 с.л.
  • хималайска сол - овкусена
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 4 стръка прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинската плешка на порции и запържете в олио за няколко минути.

Почистете и нарежете гъбите. Добавете ги към месото. Поръсете свинското с мащерка и сол, гответе още малко.

Малко преди свинското с гъби да е готово, добавете чесъна и пурчините. След кратко разбъркайте, добавете сметаната.

Гответе свинското със сметана още около пет минути.

Поднесете свинската плешка с гъби в сметанов сос, поръсена със зелен или сибирски лук.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: