Начин на приготвяне
Наситнете една глава лук, отделяйки половината за соса. Другата част сипете в голяма купа при каймата.
Добавете там галетата, магданоза, солта, черния пипер и едно яйце. Омесете каймата и я оставете в хладилник за два час.
Картофите обелете и нарежете на пръчици. Подредете ги в тава, добавете олио, сол и малко вода. Печете за 25 мин, на 200 градуса или до лека коричка.
Запържете останалия лук с чесъна, добавете сметаната, сол и топеното сирене, нарязано на парченца. Гответе сметановия сос до осем минути.
Оформете кюфтенца. Щом печените картофи са готови, сложете кюфтетата при тях, намазнете и върнете във фурната.
Печете запеканката с кюфтета още половин час - да не са с много тъмна коричка.
Сервирайте запеканката с кюфтета и топено сирене с подходяща гарнитура.