Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Застроена чорба от свинско месо

Застроена чорба от свинско месо

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Застроена чорба от свинско месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 400 г /гърди/
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • За застройката:
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от свински гърди се измива със студена вода и се нарязва на малки парчета. Залива се с вода и се сварява. В тиган се загрява мазнината и в нея се задушава лукът, нарязан на дребно.

Щом стане златист, се добавя и брашното при непрекъснато бъркане.

Тази смес се сипва във врящата свинска супа. Когато месото се е свари добре, супата от свински гърди се застройва с яйцата, разбити в киселото мляко.

Застроена чорба от свинско месо - ядеш и ревеш!

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: