Начин на приготвяне
Затоплете 100 мл прясно мляко и разтворете в него маята и малко захар.
Пресейте двата вида брашно, направете кладенче и сипете в него захарта, олиото ванилията, прясното мляко и сместа с маята.
Замесете тесто, сложете го в голяма купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втаса.
За приготвянето на домашния крем загрейте млякото и захарта на умерена температура и щом тръгне да завира, добавете разбитите с брашното и ванилията яйца.
Върнете яйчения крем на котлона и го оставете да поври за около 10 минути.
Покрийте го с олио, за да не хваща коричка и го оставете да изстива.
Премесете тестото отново и го разделете на 10 части, които отделно разточете на правоъгълници.
Сложете във всеки един малко от крема, сгънете двата края пи дължината и след това го навийте по тясната част.
Наредете вкусните кифлички в тава върху хартия за печене на разстояние, намажете ги с вода и ги оставете да втасат под кърпа.
Сложете ги да се печат за около 20 минути до златисто на 180 °C.
Поръсете готовите Кремки Разкош с пудра захар и им се насладете.
Да ви е сладко!