Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Гъбена чорба с печурки и сметана

Гъбена чорба с печурки и сметана

albenaalbena
Новак
12
Гъбена чорба с печурки и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"През по-хладните дъждовни дни е толкова хубаво да се стоплиш с една гореща гъбена супичка"

Необходими продукти

  • краве масло - 30 г
  • печурки - 250 г
  • сметана - 200 мл
  • картофи - 2 бр.
  • бульон - гъбен
  • лук - 2 главички
  • чесън
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете гъбките на полумесеци, а лука на много ситно.

Задушете зеленчуците в дълбока тенджера заедно с масло и зехтин.

Нарежете картофите на ситни кубчета и ги добавете в тигана.

Разтворете бульона в 1 литър гореща вода и го налейте при другите продукти.

Овкусете гъбената супичка с черен пипер, сол и нарязан на ситно чесън и я оставете да поври за около 30 минути.

Смесете сметаната с 250 мл от бульона на супата и я изсипете след това в тенджерата.

Варете гъбената чорба с печурки и сметана за още няколко минути.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: