Начин на приготвяне
Днес ви представям лесна рецепта за кокосови кексчета с крем, подготвени за рождения ден на съпруга ми, от които гостите останаха възхитени.
За кексчетата:
Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и какаото на прах.
Разбиваме яйцето заедно с млякото, олиото и кристалната захарта по избор с миксер или метално телче.
Смесваме заедно със сухата смес /брашното, бакпулвера и какаото/ и бъркаме до получаване на хомогенна каша.
Печем за 20 мин във формички за кексчета на 180°C горен и долен реотан + вентилатор.
За крема:
Смесваме сместа за пудинг заедно с млякото и сладкарската сметана /30% масленост/.
Варим сместа на котлона и бъркаме енергично 5-6 мин до получаване на гъст крем.
Охлаждаме леко крема, но да остане течен.
За украсата:
Охладените какаови кексчета потапяме в течния крем до получаване на глазура.
Поръсваме с кокосови стърготини и оставяме да стегнат в хладилник за поне 2 часа.
Получават се 12 кокосови кексчета, подходящи за повод, без повод, за хапване на крак, в офиса или като следобедна закуска.
Вкусна глезотия за сетивата. Изчезват за секунди, а гостите ми останаха очаровани.
Запазиха си правовото на следващото събитие за двойна доза кокосовите кексчета с крем.