Начин на приготвяне
Преди да започнем да приготвяме турската саралия, правим сиропа, защото той трябва да изстине напълно.
Приготвяме го, като в дълбока тенджера поставяме всички продукти за сиропа. Поставяме на котлона и оставяме да заври.
След което е вече заврял, оставяме да се вари още 5 минути. Премахваме от котлона и оставяме да се охлади.
Започваме да си приготвяме саралиите, като в съд смесваме разтопеното краве масло и олиото.
Развиваме корите, вземаме една кора, поръсваме с мазнината, отгоре слагаме втора кора, отново поръсваме и върху нея поръсваме и със смлените орехови ядки и с канелата.
Поставяме точилка и завиваме руло. Събираме от двете страни и оформяме хармоника, като внимателно изваждаме точилката.
Рулото поставяме в тавата, която сме намазнили. Така правим и с останалите кори.
Накрая нарязваме рулата с големина по избор, намазваме с останалата мазнина саралиите.
Поставяме в предварително загрята фурна на 150 градуса на вентилатор за 60-70 минути.
След като изтече времето премахваме и веднага заливаме баклавата с охладения сироп. Оставяме да си поеме сиропа и тогава консумираме.