Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Постно прясно зеле в гювеч

Постно прясно зеле в гювеч

НикиНики
Новак
2358413k
Постно прясно зеле в гювеч3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"В кухнята се разнася страхотно ухание на постно прясно зеле на фурна!"

Необходими продукти

  • зеле - 1бр.голямо
  • моркови - 2бр.
  • домати - 2бр.
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цяла зелка почистваме от горните листа, нарязваме го на по-тънки ивици или на по-едри парчета. Моркова обелваме и настъргваме.

Добавяме го към зелето, посоляваме и намачкваме с ръце.

Оставяме за 1 час. Добавяме червен пипер, настъргания домат и олио.

Разбъркваме добре и сипваме зелето в гювеча, добавяме 2-3 листа дафинов лист.

Готвим зелето на фурна на 180 градуса до готовност.

В кухнята се разнася страхотно ухание на постно прясно зеле на фурна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: