Патешко с ориз на фурна

ИларияИлария
Новак
578
177
33
719
13/03/2020
Приготвяне45 мин.
Готвене70 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 918
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • патешко месо - 500 г гърди или бутчета
  • бульон - 4 ч.ч. патешки
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр. или моркови
  • ориз - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете патешките гърди (или патешки бутчета) до омекване в подсолена вода. Извадете ги, прецедете бульона и запазете 4 ч.ч. за готвенето.

Нарежете лука на ситно и го запържете в силно сгорещеното олио до омекване заедно с нарязаната чушка или морков. Добавете ориза и го запържете за кратко до прозрачност и подправете със сол и черен пипер.

Изсипете ориза и лука в подходяща тава. Наредете свареното патешко и залейте с бульона.

Печете ястието с патешко и ориз около 30 минути в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Преди поднасяне може да поръсите със ситно нарязан магданоз ориза на фурна.

Патешко с ориз на фурна - рецепта за ценители!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар