Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Хапки от тофу в меден сос

Хапки от тофу в меден сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Хапки от тофу в меден сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сервирайте хапките от тофу с меден сос и поръсени с още чесън и сусам"

Необходими продукти

  • царевично нишесте - 6 с.л.
  • тофу - 400 г
  • чесън - 2 стръка пресен
  • сусам - 3 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - слънчогледово или сусамово
  • за соса
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • мед - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 цитрус
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете сиренето да се отцеди от излишната вода, подсушете го. Нарежете на дребно. След това наситнете и чесъна.

Смесете солта, черния пипер и нишестето. В сместа оваляйте парченцата тофу, оставете за 5 минути да попият добре. Това ще бъде коричката на хапките от сирене.

През това време пригответе сос, смесвайки в подходящ съд всички продукти за него. Опитайте и добавете още малко от някоя съставка, ако сосът не е достатъчно сладък, кисел или солен. Важното е да ви харесва.

След като сосът е готов, изпържете хапките соево сирене. Преди да бъдат готови, добавете чесъна и след минутка махнете от котлона.

Отцедете с помощта на цедка пърженото тофу и полейте с вкусния меден сос.

Хапките от тофу в меден сос сервирайте, поръсен с още чесън и сусам.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: