Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва с манго и гъби във фолио

Печена пъстърва с манго и гъби във фолио

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Печена пъстърва с манго и гъби във фолио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Истинска експлозия от вкусове и аромати"

Необходими продукти

  • риба - пъстърва 1бр.
  • манго - 1 бр.
  • гъби - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 к. ч.
  • магданоз - 3 с.л.
  • лук - 1/2 ч.ч.
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • чушки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе лист фолио с диаметър 40 см. Полейте със зехтин. Всички зеленчуци са нарязани на ситно предварително.

Отворете обезкостената пъстърва и я поставете върху фолиото. В средата сложете мангото, гъбите, морковите и кромида. Добавете магданоза, солта и чушките, накрая залейте с вино. Затворете пъстървата и я завийте с фолиото без никаква пролука.

Печем във фурна на 200 градуса 8 - 10 мин. , докато фолиото се разпука.

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

чоко
чоко
На снимката е пъстърва на скара и няма нищо общо с рецептата. И още, ако това което е описано се сготви ще имате сурова, леко затоплена риба с вкус на вино, а гарнитурата ще е направо студена.
02.07.2015 21:35
1
1
Покажи всички подкоментари
ЛП
ЛП
аз ще сваря отделно картофите, пека рибата само с лук и олио и зехтин, ще добавя сварените картофи като салата.
22.03.2015 19:45
Надя
Надя
Аз мисля предварително да задуша гарнитурата, за да не остане хрупкава.
06.12.2014 08:59
Искрен
Искрен
Много вкусно изглежда!
04.12.2013 17:49
Огнян Тонев
Огнян Тонев
Гарнитурата дойде повече от необходимото. Също така не се сготви и остана хрупкава и твърда (дори и след 30 мин печене) - не знам дали това е търсения ефект. Иначе пъстървата перфектно се опече.
14.05.2013 01:14
1
Милко
Милко
Рецептата е перфектна!
24.07.2012 18:53