Бирен шаран

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
28/10/2010
"Да, да, всички сме чували истории за риби и вино, но в тази се разказва за шарана, който много обичал бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 406
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства от люспите и се нарязва на шайби, посолява се и се оставя настрани.

Лукът и морковът се обелват и се нарязват на кръгчета, настъргва се кората на лимона. Всичко това се поставя на дъното на тенджерата. Върху това се слагат парчетата шаран, прибавя се карамфила и дафиновия лист, както и 3/4 от бирата.

Съда се покрива и се оставя да къкри на слаб огън около 20 мин. Брашното се запържва в маслото до кафяво и се добавя остатъка от бирата. Прибавя се и оцета и се изсипва при шарана. След като шарана е готов се вади от съда и се държи на топло. Сосът се прецежда през сито или се пасира. Подсладява се леко.

Сосът трябва отново да заври и с него се поливат парчетата шаран.

Част от соса се сервира отделно.

Чугунен грил тиган 32 см-20%
Качество без компромис:
Чугунен грил тиган 32 см
100.00 лв.
80.00 лв.
Виж ››

Изключително качествен чугунен грил тиган за приготвяне на крехко месо, зеленчуци, дори сандвичи. С този тиган може да готвите лесно, бързо и най-вече здравословно. Прекрасен подарък за ваш близък!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Vencislav Asparyhov
Vencislav Asparyhov
05.06.2020 13:57
Само рибата дето не е шаран
0
0