Маслено тесто за тарт и бисквити

Маслено тесто за тарт и бисквити
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви15 мин.
Общо25 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това маслено тесто е подходящо за направата на тартове, тарталети, кишове или дори маслени бисквитки. Топи се в устата и е много сполучливо.

Може да се приготви по различни начини - както с яйца, така и без, със или без набухвател, вода или мляко. Когато добавяте течност, тя трябва да е малко.

Може да се добави сол или захар, но това зависи от конкретната рецепта.

В дълбока купа пресейте брашното и го смесете с пудрата захар. Добавете в купата нарязаното студено масло и с помощта на пръсти го втрийте до получаване на трохички.

Прибавете жълтъците и малко мляко, след което замесете тестото. Накрая има вид на леко ронливо тесто, но нека това да не ви притеснява.

За да стане още по-хубаво печивото с този вид тесто, трябва да го охладите предварително.

Разточете го на тънко и покрийте желаната форма с него. След това го приберете в хладилник или фризер. В първия случай го охладете за 30 минути, а във втория - за 15 минути.

Печивата, приготвени с маслено тесто, винаги са много фини, поради което термичната обработка в загрята на 180 градуса фурна е не повече от 15 минути.

Масленото тесто за тарт и бисквити е готово.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: