Плодова супа с кускус

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Плодова супа с кускус
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • сливи - 300 г червени, едри
  • мандарини - 2 бр.
  • ягоди - 100 г
  • манго - 100 г
  • лимонова кора - 4 ивици, само жълтата част
  • кафява захар - 100 г
  • канела - 1 пръчка
  • бяло вино - 50 мл с плодови нотки
  • кускус - 1 к.ч. средна големина или ситен
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кус куса според указанията на производителя. Обикновено е достатъчно да се залее с вряла вода в съотношение 1:1 и да се остави да набъбне.

След като е готов при него сложете лъжица масло и разбъркайте, за да не слепва.

За плодовата супа си обезкостете и нарежете сливите на половинки или четвъртинки. По същия начин нарежете и ягодите, а мангото направете на кубчета.

Мандарините обелете, така че по тях да няма бели части и кожички. Разчленете на парченца.

Сложете на котлона при умерен огън кафявата захар с виното, лимоновата кора и канелата. Варете под капак 10 минути.

4. Сложете плодовете и варете още 10 минути. Важно е огънят да не е много силен, за да не извира течността, а плодовете да си пуснат соковете.

5. За да поднесете супата, отстранете коричките от лимон и канелата и разсипете в малки купички. Поръсете всяка с кус кус и украсете с пресни плодове.

Тази плодова супа може да се консумира гореща или студена, както предпочитате.

Плодовата супа с кускус е много вкусна!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: