Спагети с карамелизиран лук

07/11/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 494
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода, според упътването на опаковката им. Добре е във водата да добавите и няколко капки олио. Сварените спагети се изплакват със студена вода.

Нарежете лука на полумесеци и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне добавете захарта и пържете на тих огън до пълното ѝ разтапяне.

Сипете доматения сок и оставете соса да къкри около 10 минути на тих огън, след което добавете натрошеното олио и пържете още 5-6 минути. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Изсипете соса в тенджерата със спагетите, отгоре чукнете яйцата и варете на тих огън до готовност на яйцата, като от време на време разбърквате. Отгоре поръсете със ситно настърган кашкавал, поръсете с пресен босилек и чубрица и поднесете топли.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар