Спагети с карамелизиран лук

Ани ШаваршАни ШаваршНовак
07/11/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 624
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода, според упътването на опаковката им. Добре е във водата да добавите и няколко капки олио. Сварените спагети се изплакват със студена вода.

Нарежете лука на полумесеци и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне добавете захарта и пържете на тих огън до пълното ѝ разтапяне.

Сипете доматения сок и оставете соса да къкри около 10 минути на тих огън, след което добавете натрошеното олио и пържете още 5-6 минути. Овкусете със сол, черен и червен пипер.

Изсипете соса в тенджерата със спагетите, отгоре чукнете яйцата и варете на тих огън до готовност на яйцата, като от време на време разбърквате. Отгоре поръсете със ситно настърган кашкавал, поръсете с пресен босилек и чубрица и поднесете топли.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар