Начин на приготвяне
Тези здравословни веган крекери със семена са много вкусни и хрупкави.
Пригответе си ги и хапвайте като чипс или с любимата ви разядка.
В блендер смелете киноата, чията и лененото семе.
Към тях добавете водата, лъжичка олио, солта, сусам и маково семе.
Омесете на топка тесто, като при нужда, ако е много сухо, сипете още водичка.
Разделете тестото на две еднакви топки от по 120 г приблизително.
Всяка намазнете с олио и разточете на много фина кора между два пласта хартия за печене.
Отлепете горния пласт хартия и нарежете на квадратчета домашните крекери.
Направете същото и с втората топка тесто.
Печете всяка тава в загрята на 200°C фурна за 5-6 минути.
Готовите плаки начупете на местата, където са прерязани, за да получите тънките и хрупкави веган крекери.
Добър апетит!