Начин на приготвяне
Използваме кухненския робот за смилане на бисквитите. Когато са готови, накрая добавяме маслото, което е течно.
Ползваме форма с падащ ринг и диаметър 25 см.
Покриваме с хартия за печене и изсипваме бисквитено-маслената смес и разпределяме равномерно по дъното, но оставаме част от нея за украса.
Можете да ползвате чаша с плоско дъно, за да притиснете добре бисквитения блат.
Когато е готов, прибираме в хладилника, за да стегне. Приготвянето на крема за домашния чийзкейк става по следният начин.
В дълбока купа изсипваме сметаната, която трябва да е добре изстудена и разбиваме на гъст крем. Накрая добавяме и пудрата захар.
Добавяме маскарпонето и филаделфията разбъркваме с миксер, колкото сместа да стане еднородна.
Готовия крем за тортата изсипваме върху бисквитите, като разпределяме равномерно. Преди да си приготвим соса, прибираме чийзкейка без печене в хладилника за една нощ.
На другия ден си измиваме добре малините, слагаме в касерола заедно със захарта и оставяме докато заврат. Това отнема не повече от 5-6 минути.
Премахваме и оставяме соса да изстине. Минаваме с нож от всякъде по ринга и тогава освобождаваме чийзкейка с малини от ринга.
Поливаме със соса отгоре и заглаждаме. Отново прибираме в хладилника, за да стегне.
От оставената бисквитена смес си правим топчета и подреждаме най-отгоре върху чийзкейка с маскарпоне и малини.