Мусака с броколи

Мусака с броколи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"А вие пробвали ли сте да добавите в любимата мусака и броколи?"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г смес
  • олио - 50 мл
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 кг
  • броколи - 200 г
  • домати - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • заливка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олио, задушава се ситно нарязан лук и морков, настърган на ренде. Добавете обелени и нарязани на малки кубчета картофи с лъжица-две вода.

След минута прибавете надробена на парчета каймата, разбърквате да стане на трохи и овкусете с подправите.

Идва ред на доматите от консерва, но може и един обелен нарязан ситно домат, слага се червен пипер и се налива вода до нивото на продуктите.

Когато заври, добавете накъсани розички броколи без стеблата, защото са по жилави.

Прехвърлете в подходяща тава и печете разкошната мусака на 180 градуса, докато изври водата и картофите да омекнат, за 40-50 минути.

Заливката за мусаката пригответе с разбити яйца, кисело мляко и брашно.

Печете до златиста коричка и мусаката с броколи е готова. Сервира се, нарязана на квадрати с лъжица кисело мляко.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: