Торта Гараш с орехови блатове

Торта Гараш с орехови блатове
Снимка: Радка Славова
28/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви30 мин.
Общо90 мин.
Порции16

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете орехите в блендера, добавете около 3-4 с.л. от захарта и продължете да мелите.

Отделно разбийте белтъците с помощта на миксер и добавете към тях нишестето и останалата захар. Добавете разбитите белтъците към орехите и внимателно разбъркайте.

Пригответе си 5 парчета хартия и очертайте на всяко едно кръг с диаметър 20 см.

Разпределете равномерно сместа на всеки един кръг и така се оформят блатовете за тортата.

Изпечете ги в загрята на 160 градуса фурна за 10-тина минути.

Междувременно пригответе крема за тортата. Разбийте с миксер жълтъците заедно с пудрата захар. Добавете към тях прясното мляко и сложете сместа на котлона. Бъркайте непрекъснато, за да се сгъсти кремът.

Оставете да се охлади леко, добавете начупения шоколад и щом се разтопи, разбийте леко с миксер. Накрая добавете ванилията и омекналото масло.

Пристъпете към сглобяването на шоколадовата торта. Редувайте блатове и крем, а отгоре залейте с глазурата. За целта разтопете шоколада в топлото прясно мляко.

Украсете тортата Гараш по ваше желание. В случая е пореъсена със смлени орехи.

Тортата Гараш с орехови блатове е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: