Начин на приготвяне
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на хубава пухкава смес - нужни са 10-тина минути.
Добавете към тях гриса и млякото и разбърквайте бавно, докато се усвоят съставките. Едва след това можете да прибавете лимоновата кора, канелата и брашното с ванилията.
Внимателно и бавно разбърквайте, за да не спадне сместа. Сипете я в предварително намаслена тава със среден размер.
Включете фурната на 175 градуса и изпечете блата до готовност - 30-35 минути.
Готовото реване извадете и оставете настрана да се охлади. През това време пригответе сиропа за него.
В тенджерка сварете водата със захарта за 7 минути от кипване на водата. Добавете лимоновия сок и маслото, разбъркайте и махнете от огъня. Ароматизирайте с ванилията и оставете захарния сироп да се охлади.
Залейте сладкиша със сиропа и оставете да поеме за 10-тина минути. Поръсете с кокосовите стърготини и приберете в хладилни, за да стегне за няколко часа.
Лимоновото гръцко реване е готово.