ezine.bg»Рецепти»Риба»Маринована Риба»Маринована сьомга с цвекло и водка

Маринована сьомга с цвекло и водка

НикиНики
Новак
2187373k192
Маринована сьомга с цвекло и водка
Снимка: Ники
16/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Ето това е мезе, след което човек би си облизал пръстите - маринована сьомга с цвекло и водка"

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 глава
  • сол - 4 с.л.
  • филе от сьомга - 700 грама
  • захар - 3 с.л.
  • хрян
  • копър
  • сол - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тава сложете опаковъчно фолио, така че да излиза извън нея, защото филето от риба трябва да се завие.

Сложете сьомгата вътре и поръсете със захар и сол. Втрийте ги добре в месото на рибата.

Добавете хряна, а цвеклото настържете и сложете върху рибата. Залейте с водката.

Наситнете копъра и го поръсете върху копъра. Завийте рибата добре с фолиото и оставете да се маринова в хладилника за две денонощия.

Извадете готовата маринованата риба и внимателно я забършете с кухненска хартия.

Маринованата сьомга с цвекло и водка е страхотно мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: