Начин на приготвяне
Почистете и наситнете лука и спанака.
В дълбока тенджера сипете половината масло и около 70 мл олио, добавете нарязаните зелении и ги задушете в малко вода.
Щом омекнат и течността се поизпари, може да ги свалите от огъня.
Изчакайте да се охладят и тогава добавете брашното, яйцата, киселото мляко с угасената в него сода и сиренето.
С останалото олио намазнете тава. Започнете да редите корите. Две по две от тях мажете със смес и навивайте на охлювче и слагайте в тавата.
Ако остане от сместа, намажете баницата отгоре. Разпределете и останалото масло.
Включете фурната на 160 градуса с вентилатор на долен реотан. Сложете витата баница на първото ниво да се пече около 40-45 минути или до готовност.
Пролетната вита баница със спанак и лук е много вкусна.