Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Царевичен просеник със сирене

Царевичен просеник със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Царевичен просеник със сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Ако търсите рецепта за страхотен солен кекс, тук сте на правилното място"

Необходими продукти

  • яйца - 1 брой
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сирене - 150 - 200 грама
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 5 с.л. (с връх)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л. (за намазване на тавата)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето заедно с олиото в дълбока купа.

Смесете бялото брашно с бакпулвера и ги пресейте заедно, добавете към разбитото яйце.

Сипете и царевичното брашно.

Угасете содата в киселото мляко и щом шупне ги прибавете към горната смес. Трябва да се получи гъсто кексово тесто. Накрая прибавете натрошеното сирене и разбъркайте.

Подгответе си тава с диаметър 22-24 см и я намазнете с олиото. Прехвърлете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете вкусния солен кекс до готовност - около 25-30 минути.

Царевичният просеник със сирене е готов. Може да се поднесе както топъл, така и студен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: