Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с кисело зеле в тенджера

Пиле с кисело зеле в тенджера

Пиле с кисело зеле в тенджера2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Колкото по-често готвите това пиле с кисело зеле, толкова по-вкусно ще ви се струва"

Необходими продукти

  • пиле - половин пиле
  • лук - 1 глава
  • кисело зеле - 1 зелка
  • черен пипер - зърна
  • червен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на порции пилешкото месо.

Наситнете лука и го запържете в загрятото олио и мас.

Добавете и пилешкото месо, продължете да пържите докато промени цвета си. Овкусете с червения пипер и разбъркайте.

Нарежете на ситно киселото зеле и го добавете в тенджерата. Разбъркайте пак и сипете около чаша зелев сок. Налейте и гореща вода, за да се покрият продуктите.

Накрая поръсете със зърна черен пипер и дафинов лист. Гответе ястието на умерен огън до пълна готовност на месото.

Пилето с кисело зеле в тенджера е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: