Агнешка плешка с ориз в йенско стъкло

06/04/2021
"Днешното ни предложение за вечеря е агнешка плешка с ориз. Да ви е сладко!"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • джоджен - 6 стръка
  • агнешка плешка - 1
  • пресен лук - 2 връзки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чорбаджийски чушки - по желание
  • ориз - 1 к.ч. по желание
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешката плешка добре и я подсушете. Ако е твърде голяма, нарежете я на едри парчета.

Натрийте месото хубаво със смес от джоджен, червен пипер и сол.

Наситнете лука заедно с джоджена и ги сипете в йенска тава.

Сложете отгоре месото и поръсете с черен пипер. Сипете в тавата вода - около 2 чаши.

Ако желаете, може да добавите ориз и чорбаджийски чушки за повече пикантност.

Покрийте тавата с капака и печете агнешкото на умерена фурна до готовност - около 2 часа.

Агнешката плешка с ориз в йенско стъкло е готова.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар