Начин на приготвяне
В дълбока купа разбъркваме заедно захарта, яйцето и нишестето, като разреждаме с малко мляко.
Загряваме останалата част от прясното мляко и изсипваме в яйчената смес. Връщаме на котлона, за да се сгъсти. Към крема се добавя ванилията и се оставя да изстине хубаво.
Разбиваме течната сметана с миксер и я добавяме към вече изстиналия и разбит крем.
На дъното на покрита с прозрачно фолио кексова форма изсипваме малко от сместа. Отгоре нареждаме парчета от готовия кекс и редуваме, така че да завършим с кекс.
Оставяме мини тортата да се охлади за няколко часа.
В поднос обръщаме формата и премахваме фолиото.
Тортата с блатове от кекс заливаме с глазура от гореща сметана и шоколад.
По желание поръсваме със стърготини.