Начин на приготвяне
1. Отделете белтъците от жълтъците на четирите яйца. Сипете захарта и ваниловата захар при жълтъците и разбийте до побеляване.
В отделна суха и чиста купа разбийте и белтъците с щипка сол на плътен сняг.
2. Смесете с плавни движения двете пихкави смеси и накрая добавете и брашното, пресявайки го на части.
Отново бъркайте плавно, за да запазите тестото пухкаво.
3. Намазнете с маслото тавичка с диаметър 22 см и в нея сипете пандишпановата смес.
Печете 20-25 минути в предварително загрята на 180°C фурна.
4. Когато блатът за трилечето е готов, смесете трите млечни продукта (мляко, сметана и кондензирано мляко) до хомогенност.
5. Извадете сладкиша от фурната, надупчете на няколко места с вилица и залейте с млечната заливка.
6. Оставете да дръпне и поеме течността и приберете в хладилник за час-два, преди да нарежете и сервирате.
Класически, много вкусен и сочен сиропиран сладкиш!
По желание може да го гарнирате с бита сметана.
Да ви е сладко!