Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Класически печени мини толумбички

Класически печени мини толумбички

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Класически печени мини толумбички
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
50
"Мини толумбички, с които може да почерпите гостите си или просто да си хапнете вие"

Необходими продукти

  • за тестото
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 300 грама
  • олио - 200 мл
  • вода - 500 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропа
  • ванилия - 1 брой
  • захар - 1 килограм
  • вода - 700 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбока купа, като към него прибавите бакпулвера.

Сипете олиото и водата в тенджерка, добавете захарта и солта и сложете сместа да кипне на силен огън.

След като течността кипне, сипете брашното и разбърквайте с бързи и енергични движения с помощта на лъжица. Щом пареното тесто започне да се отделя от стените на тенджерата, свалете от огъня и оставете да се охлади.

Добавете едно по едно яйцата, като след всяко разбърквате старателно.

Прехвърлете готовото еднородно тесто в пош с шприц накрайник. Пригответе си тава с хартия за печене и шприцовайте толумбичките с размер по ваш избор.

Загрейте фурната на 200 градуса и ги изпечете до получаване на приятен загар.

Докато толумбите се пекат, пригответе захарния сироп.

Смесете продуктите в тенджера и сложете да заври на силен огън. Залейте още топлите толумбички с готовия сироп и оставете да попият добре.

Класическите печени мини толумбички са много вкусни!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: