Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско с грах и червени чушки

Свинско с грах и червени чушки

Свинско с грах и червени чушки
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Точно по тази рецепта довечера ще сготвим домашното свинско месце от бабите и дядовците"

Необходими продукти

  • грах - 700 грама от буркан
  • свинско месо - 600 грама
  • моркови - 4
  • чушки - 3 бр. сухи
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 300 г печени чушки и домати от буркан
  • магданоз
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на кубчета месото и ги прехвърлете в тенджера. Налейте олио и задушете свинското под капак за 15-20 минути. От време на време разбърквайте, за да не залепне за дъното.

Нарежете на полумесеци лука, морковите на лентички, а чесъна наситнете. След като месото е почти готово, добавете зеленчуците към него и налейте малко вода. Гответе още 10-тина минути.

Прибавете печените зеленчуци и овкусете със сол, червен и черен пипер, както и дафиновия лист. След 5 минути добавете граха и налейте вода - около литър.

Сухите чушки натрошете на едро и ги добавете към вкусната яхния. След 10 минути свалете от огъня и поръсете с нарязан пресен магданоз.

Свинското с грах и червени чушки е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: