Начин на приготвяне
Първо нарежете на кубчета месото и ги прехвърлете в тенджера. Налейте олио и задушете свинското под капак за 15-20 минути. От време на време разбърквайте, за да не залепне за дъното.
Нарежете на полумесеци лука, морковите на лентички, а чесъна наситнете. След като месото е почти готово, добавете зеленчуците към него и налейте малко вода. Гответе още 10-тина минути.
Прибавете печените зеленчуци и овкусете със сол, червен и черен пипер, както и дафиновия лист. След 5 минути добавете граха и налейте вода - около литър.
Сухите чушки натрошете на едро и ги добавете към вкусната яхния. След 10 минути свалете от огъня и поръсете с нарязан пресен магданоз.
Свинското с грах и червени чушки е готово.