Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Пикантни свински гърди на грил тиган

Пикантни свински гърди на грил тиган

Пикантни свински гърди на грил тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Поднесете свинските гърди с гарнитура, която да балансира пикантния им вкус - вареният бял ориз е чудесен избор"

Необходими продукти

  • свински гърди - 400 грама
  • за маринатата
  • круши - 1 бр., нарязана на дребно
  • соев сос - 1 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • джинджифил - 1 малко парче
  • сусамово олио - 2 с.л
  • чесън - 1 скилидка
  • кафява захар - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л
  • сос - 1 ч.л. чили лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на правоъгълни парчета свинските гърди.

Наситнете всички съставки за маринатата, пасирайте ги и разбъркайте добре.

Сипете маринатата върху месото и го намажете отвсякъде.

Сложете свинското да се маринова в хладилник за около 2 часа.

След това изпечете на грил тиган или барбекю.

Поднесете печеното свинско с варен ориз, защото е много пикантно и трябва да има подходяща гарнитура за балансиране на вкусовете.

Пикантните свински гърди на грил тиган са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: