ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени Тиквички»Панирани тиквички с белтъчена панировка

Панирани тиквички с белтъчена панировка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8122k15k1k
Панирани тиквички с белтъчена панировка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
02/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
28 мин.
Порции
2
"И да не забравите чесновото сосче за тези панирани тиквички"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 с.л.
  • вода - 100 мл студена
  • тиквички - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 щипка
  • за соса
  • заквасена сметана - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • копър - 1 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на панировката разбийте белтъка на течна пяна и го смесете с водата, брашното и солта. Разбийте сместа до получаване на леко гъста каша и я приберете в хладилниик.

Нарежете тиквичката на много тънки еднакви колелца.

Загрейте олио в дълбок тиган.

Извадете белтъчената панировка и ако се е сгъстила, сложете в нея няколко кубчета лед.

Топете кръгчетата тиквички в нея и ги пържете до златисто в сгорещената мазнина.

Извадете готовите панирани тиквички върху кухненска хартия, за да поеме излишната мазнина от тях.

За приготвянето на млечния сос смесете всички дадени продукти, като чесънът е хубаво да бъде стрит на паста.

Поднесете панираните тиквички с белтъчена панировка с млечния сос.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: