Млечна торта с бишкоти

ТедиТедиНовак
21/01/2013
"Страшни фенове сме на тортите, даже ни личи "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо139 192
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментари9 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Киселото мляко се поставя в торбичка от марля и се изцежда за 8 - 10 часа, след което се разбива с половината от захарта. Към млякото се добавят нарязаните ягоди или друг вид плодове.

В подходящ съд се нареждат един ред от половината бишкоти, намазва се с пласт от млякото и плодовете и отгоре се подреждат останалите бишкоти.

Тортата се намазва с останалото мляко и се слага в хладилник да се охлади.

Белтъците от яйцата се разбиват на сняг с останалата захар, сока и настърганата кора от лимона.

Тортата се намазва с получения белтъчен крем и се държи в хладилника до момента на поднасянето й.

Рейтинг

5 17
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (9)

Изпрати
ДЕСС
ДЕСС
29.12.2015 17:04
Егати простотията
3
5
Роглева
Роглева
25.11.2013 21:35
според мен тези белтъци са излишни и защо да се цеди млякото-няма ли да останат сухи бишкотите
6
0
мери
мери
12.11.2013 12:14
Аз пък залепвам бишкотите по две с някакъв конфитюр какъвто имам в момента.В киселото мляко слагам малко захар, заливам , след това в хладилника.Става чудесно.
9
2