Млечна торта с бишкоти

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
21/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Страшни фенове сме на тортите, даже ни личи"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кг.
  • бишкоти - 2 пакета
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • ягоди - 1 ч.ч. пресни или от компот
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се поставя в торбичка от марля и се изцежда за 8 - 10 часа, след което се разбива с половината от захарта. Към млякото се добавят нарязаните ягоди или друг вид плодове.

В подходящ съд се нареждат един ред от половината бишкоти, намазва се с пласт от млякото и плодовете и отгоре се подреждат останалите бишкоти.

Тортата се намазва с останалото мляко и се слага в хладилник да се охлади.

Белтъците от яйцата се разбиват на сняг с останалата захар, сока и настърганата кора от лимона.

Тортата се намазва с получения белтъчен крем и се държи в хладилника до момента на поднасянето й.

Рейтинг

4.6
518
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ДЕСС
ДЕСС
Егати простотията
29.12.2015 17:04
3
6
Роглева
Роглева
според мен тези белтъци са излишни и защо да се цеди млякото-няма ли да останат сухи бишкотите
25.11.2013 21:35
6
мери
мери
Аз пък залепвам бишкотите по две с някакъв конфитюр какъвто имам в момента.В киселото мляко слагам малко захар, заливам , след това в хладилника.Става чудесно.
12.11.2013 12:14
10
2
Доби
Доби
откога не си цедила кисело мляко
09.11.2013 19:11
3
сюсю
сюсю
наистина толкова ли е трудно да слагате отговарящи на рецептата снимки
09.11.2013 18:35
3
Радост
Радост
Всъщност правя нещо подобно, което научих от свекърва ми. Не слагам никакви яйца и не прецеждам млякото. Нареждам бишкотите, отгоре заливам с кисело мляко, в което има захар и нарязан лимон - без кората, защото като престои, започва да горчи. Още веднъж така и се оставя в хладилник бишкотите да попият от киселото мляко. Отгоре се настъргва шоколад. Много е свежо.
02.11.2013 22:10
7
1
дани
дани
Като видя сурови яйца в рецептата и я подминавам, колкото и прекрасно да изглежда
29.10.2013 13:49
11
Светла
Светла
Бишкотите са много сухи, не се ли сиропират, както в Тирамису
08.10.2013 20:49
sdsad
sdsad
защо картинката не отговаря на рецептата??? доста подвеждащо!
28.05.2013 15:42
1
1