Начин на приготвяне
В дълбока купа се смесват кефирът, бакпулверът, яйцата, сиренето, натрошено, газираната вода и олиото. Разбъркайте много добре. От тази смес трябва да ви останат 2-3 с.л. за намазване на сръбската баница.
Намазнете подходяща тава и сложете три от корите за баница. Краищата им трябва да излизат извън тавата, за да може после да се завият навътре.
Всяка следваща кора намачкайте на топка и потопете в сместа. Сложете в тавата. Повторете до изчерпване на корите.
Всички краищата, които са извън тавата, се завиват, така че да покрията вашата баница. Отгоре се намазва с отделената смес.
Традиционната сръбска гибаница се пече за 30 мин. на 180 градуса.
Лесна закуска за заети домакини и начинаещи кулинари!