Начин на приготвяне
Сложете сланината в тенджера и сипете студена вода, колкото да покрие до 5 см. Приберете в хладилник за едно денонощие, сменяйки водата 1-2 пъти.
Следва да се приготви солената саламура като сипете морската сол в литър вода. Оставете на котлона да се вари. Щом е готова, оставете настрани да се охлади.
Ще ви трябва марля, за да прецедите. Готовата домашна сланина нарежете на парчета с желана големина.
Подредете парчетата. Между тях сложете черния пипер на зърна, скилидки чесън, люти чушки по желание и дафинов лист. Трябва да напълните буркана и тогава да сипете саламурата.
Затворете буркана със сланина и съхранявайте за 30 дни на хладно и проветриво място. След този период може да си хапнете от пикантно-осолената сланина за ценители.