Начин на приготвяне
Предлагам ви една невероятно вкусна плодова пита. Много лека и с фантастичен вкус!
Плодовете, които можете да ползвате, е хубаво да са от компот или сладко, както и пресни горски плодове, боровинки. Приготвих крема с царевично нишесте. Препоръчвам този вариант, вие изберете кой ви допада.
Пригответе пясъчно тесто. Бързо омесете гладко тесто от брашното, маслото, захарта, жълтъците и бакпулвера. Разполовете тестото наполовина.
Оформете половината тесто на топка, увийте във фолио и поставете във фризера за 15 минути (пясъчното тесто може да бъде студено или хладко).
Пригответе си тавичка 22-24 см. Намажете с масло и поръсете с брашно.
Разстелете половината тесто и разпределете равномерно. Притиснете половина от тестото към основата.
Смесете киселото мляко и брашното или нишестето. След това разбъркайте.
Разбийте белтъците до твърдост със захарта и ги добавете на три пъти в киселото мляко.
Разбърквайте внимателно, да не спаднат белтъците. Лесно е, просто по-нежно загребвайте от дъното на купата нагоре, за да се смесят млякото и белтъците.
Нанесете сладкото върху тестото, като се стараете да оставите около 1 см от края на тестото. Изсипете сместа от кисело мляко върху тесто и го загладете с шпатула.
Извадете тестото от фризера и настържете върху крема можете да поръсите отгоре със сурови нарязани бадеми.
Печете в предварително загрятата фурна за около 35-40 минути на 180 ° C.
След изпичане оставете вратичката на фурната леко отворена, за да се охлади крем сладкиша и след това поставете в хладилника.
Невероятно вкусна е тази пита с белтъчен йогурт крем. Непременно опитайте! Резултатът е фантастичен!
Вкусът на плодовата крем пита е великолепен! Да ви е сладко!