Плодова крем пита

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Плодова крем пита
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Плодова пита с белтъчен йогурт крем - звучи чудесно, изглежда още по-добре, а вкусът ѝ не може дори да се опише с думи, затова просто опитайте и ѝ се наслаждавайте бавно"

Необходими продукти

  • За тестото
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 50 грама
  • масло - 80 г разтопено
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • За крема
  • белтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • захар - 50 г
  • брашно - 3 супени лъжици (50 г) или царевично нишесте
  • сладко от череши - 200 г по желание или друго по избор
  • бадеми - 40 г сурови, по желание (нарязани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви една невероятно вкусна плодова пита. Много лека и с фантастичен вкус!

Плодовете, които можете да ползвате, е хубаво да са от компот или сладко, както и пресни горски плодове, боровинки. Приготвих крема с царевично нишесте. Препоръчвам този вариант, вие изберете кой ви допада.

Пригответе пясъчно тесто. Бързо омесете гладко тесто от брашното, маслото, захарта, жълтъците и бакпулвера. Разполовете тестото наполовина.

Оформете половината тесто на топка, увийте във фолио и поставете във фризера за 15 минути (пясъчното тесто може да бъде студено или хладко).

Пригответе си тавичка 22-24 см. Намажете с масло и поръсете с брашно.

Разстелете половината тесто и разпределете равномерно. Притиснете половина от тестото към основата.

Смесете киселото мляко и брашното или нишестето. След това разбъркайте.

Разбийте белтъците до твърдост със захарта и ги добавете на три пъти в киселото мляко.

Разбърквайте внимателно, да не спаднат белтъците. Лесно е, просто по-нежно загребвайте от дъното на купата нагоре, за да се смесят млякото и белтъците.

Нанесете сладкото върху тестото, като се стараете да оставите около 1 см от края на тестото. Изсипете сместа от кисело мляко върху тесто и го загладете с шпатула.

Извадете тестото от фризера и настържете върху крема можете да поръсите отгоре със сурови нарязани бадеми.

Печете в предварително загрятата фурна за около 35-40 минути на 180 ° C.

След изпичане оставете вратичката на фурната леко отворена, за да се охлади крем сладкиша и след това поставете в хладилника.

Невероятно вкусна е тази пита с белтъчен йогурт крем. Непременно опитайте! Резултатът е фантастичен!

Вкусът на плодовата крем пита е великолепен! Да ви е сладко!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: