Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко с орзо по гръцки

Телешко с орзо по гръцки

Телешко с орзо по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • орзо - 500 грама Арпа фиде
  • телешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домат - 1
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 200 г
  • дафинов лист
  • олио
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на хапки телешкото месо, запържете го в сгорещена мазнина.

Към запърженото телешко добавете наситнете чесън и лук. След като всичко се позапържи, добавете виното и после водата.

Продуктите се оставят да врят на умерен огън, като от време на време опитвате - ако месото не е готово, доливайте още топла вода.

Щом телешкото се сготви и остане на мазнина, идва ред на дафиновия лист и настъргания домат.

Посолете и гответе до изпаряване на течността, която доматът пуска.

Отделно си сварете арпата за 15 минути. Отцедете я и прибавете към месото. Разбъркайте и сервирайте, като поръсите всяка порция с настърган кашкавал.

Телешкото с орзо по гръцки е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: