Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Яхния»Яхния с черен дроб и гъби

Яхния с черен дроб и гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329736
Яхния с черен дроб и гъби1 / 2
30/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • черен дроб - 600 г телешки
  • гъби - 10 - 12 бр. сварени (може и мариновани)
  • масло - 70 г
  • червено вино - 1 к.ч.
  • галета - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 к.ч.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистения дроб се нарязва на ивици и се изпържва в сгорещеното масло. Долива се малко вода и се задушава около 5-6 минути на тих огън.

Добавяме половината вино и варим до изпаряването на виното. Когато дробът остане на мазнина, добавяме и сварените гъби. Сипваме остатъка от виното и изцеденото кисело мляко. Слагаме сол и черен пипер на вкус и кипваме за кратко.

Сваляме ястието от котлона. По желание поръсваме с ситна нарязан магданоз и поднасяме.

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

гост
гост
А галетата кога се използва?
30.10.2013 21:13