Агнешки момици на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
7102k15k228
Агнешки момици на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
22/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне18 мин.
Готвене25 мин.
Общо43 мин.
Порции2
"Представяме ви една рецепта за агнешки момици - деликатес, който задължително трябва да поднесете с вино"

Необходими Продукти

  • агнешки момици - 500 грама
  • зелен лук - 2 стръка
  • масло - 50 грама
  • джоджен - 1 - 2 щипки
  • пресен чесън - 2 стръка
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви представя рецепта за вкусен деликатес, който си заслужава вашето внимание. Агнешките момици са нежни и крехки, страхотно бирено мезе, но може да ги поднесете и с вино.

Първата важна стъпка в приготвянето на агнешките момици е старателното им измиване и премахване на белите части по тях. Това са фини ципи и тлъстини, които трябва да се издърпат. Ако има кръвни съсиреци по момиците, премахнете и тях.

Добре почистените момици сложете в голяма купа със студена вода, в която сте добавили лъжица оцет.

Оставете да престоят вътре 1 час и след това ги отцедете. Хубаво е да ги бланширате за кратко, преди да започнете със същинското готвене.

Кипнете вода в тенджерка и пуснете момиците за 1-2 минути. Извадете ги, овкусете със сол и пипер.

Загрейте в тиган олиото и запържете дреболиите на маслена баня. Прибавете към тях наситнените чесън и пресен лук, добавете джоджена и пържете до пълна готовност на момиците.

Необходими са 15-тина минути, но времето зависи от това дали парчетата са по-малки или по-оглеми.

Поднесете пържените агнешки момици топли, като ги поръсите с още черен пипер и аранжирате с пера зелен лук.

Агнешките момици на тиган са готови.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: