Начин на приготвяне
Ще ви представя рецепта за вкусен деликатес, който си заслужава вашето внимание. Агнешките момици са нежни и крехки, страхотно бирено мезе, но може да ги поднесете и с вино.
Първата важна стъпка в приготвянето на агнешките момици е старателното им измиване и премахване на белите части по тях. Това са фини ципи и тлъстини, които трябва да се издърпат. Ако има кръвни съсиреци по момиците, премахнете и тях.
Добре почистените момици сложете в голяма купа със студена вода, в която сте добавили лъжица оцет.
Оставете да престоят вътре 1 час и след това ги отцедете. Хубаво е да ги бланширате за кратко, преди да започнете със същинското готвене.
Кипнете вода в тенджерка и пуснете момиците за 1-2 минути. Извадете ги, овкусете със сол и пипер.
Загрейте в тиган олиото и запържете дреболиите на маслена баня. Прибавете към тях наситнените чесън и пресен лук, добавете джоджена и пържете до пълна готовност на момиците.
Необходими са 15-тина минути, но времето зависи от това дали парчетата са по-малки или по-оглеми.
Поднесете пържените агнешки момици топли, като ги поръсите с още черен пипер и аранжирате с пера зелен лук.
Агнешките момици на тиган са готови.