Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена скумрия с лук в плик

Печена скумрия с лук в плик

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Печена скумрия с лук в плик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Как допринася пликът за чудесния вкус на печената скумрия ще разберете, щом изпълните рецептата"

Необходими продукти

  • скумрия - 2 броя (замразени)
  • лимони - 1/2 бр.
  • майонеза - 2 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо размразете рибата, след което махнете перките и главите. Почистете добре от вътрешностите и старателно измийте скумриите.

Нарежете рибата на парчета с ширина 3 см, но не стигайте до края.

Следва приготвянето на маринатата за рибата. Обелете едната глава лук и я нарежете на тънки полумесеци. Добавете кетчуп и майонеза, сока от половин лимон и разбъркайте. Овкусете с черен пипер.

Обелете и нарежете втората глава лук. Сложете я в плика за печене, така че да се оформи нещо като канапе. Намажете рибите с маринатата и ги сложете върху канапето от лук.

Завържете плика и надупчете на няколко места. Оставете да престои 30-тина минути, за да усвои рибата ароматите.

Сложете плика с рибата в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна. Необходими са около 40 минути, а в последните 10 минути разкъсайте плика, за да получи печената риба хубав загар.

Печената скумрия с лук в плик е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: