Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Запържени телешки хапки с пилаф

Запържени телешки хапки с пилаф

НалиНали
Копирайтър
1085242662
Запържени телешки хапки с пилаф
Снимка: Нали
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - щипка
  • олио - 3 с.л.
  • За пилаф
  • ориз - 1 в.ч. Балдо или Крина
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • вода - 3 в.ч. топла
  • черен пипер - 5 зърна
  • масло - 2 с.л.
  • шехрие - 3 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на пилаф.

В една широка тава с капак слагаме олио и шехрие запържваме, докато си сменят цвета в кафеникаво, отделяме ги в една чиния.

В същия тиган слагаме масло да де разтопи, прибавяме измития няколко пъти много добре ориз и започваме да пържим, докато се отделят зърната хубаво.

Заливаме топла вода, прибавяме запърженото шехрие, сол, черен пипер и бульон.

Оставяме ориза да се свари и да попие водата.

Поставяме няколко кухненски ролки под капака и покриваме с кърпа да престои за два часа.

В тиган запържваме нарязаните на малки хапки телешко месо, докато си поемат водата, след което прибавяме две чаши гореща вода и затваряме капака да покъкри на среден огън.

Месото, като поеме водата, нарязваме лука на много ситно и прибавяме към месото, посоляваме, подправяме и махаме от огъня.

В чиния слагаме от пилафа по средата и отстрани слагаме телешките запържени хапки, останал сос от месото разпределяме върху пилафа.

Това е моето вкусно предложение за обяд или за вечеря - запържени телешки хапки с пилаф.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: