Начин на приготвяне
Загрейте олиото в дълбока тенджера. Добавете наситнения лук и щом се позапържи, добавете нарязания на ситно праз.
Поръсете с червения пипер и брашното, разбъркайте добре. Добавете обелените и настъргани домати, както и скилидката чесън - пасирана или нарязана на много ситно.
След още няколко минути налейте в тенджерата около 1500 мл гореща вода.
Засечете 20 минути от завирането на супата. Щом отминат, добавете натрошеното фиде и оставете доматената супа да ври още 10-12 минути, като намалите огъня.
Изключете котлона и овкусете със сол, кимион и черен пипер на вкус. Поръсете със сушения магданоз.
Поднесете зеленчуковата супичка топла, а по желание може да добавите суха люта чушка.
Леката доматена супа с фиде за постите е готова.