Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците. Добавете захарта към жълтъците и разбъркайте до гладка смес. Разбийте белтъците с щипка сол до побеляването им.
Прибавете на порции смлените бадеми към жълтъците, налейте сока от 1 портокал.
Добавете внимателно разбитите белтъци.
Намажете форма с диаметър 24 см с масло. Сипете вътре сместа и заравнете. Сложете сладкиша да се пече в загрята на 170 градуса фурна, необходими са около 30-35 минути.
Извадете готовия сладкиш от тавата, едва след като се охлади напълно.
Нарежете на ивички кората от втория портокал. В тенджера сложете лъжица захар и лъжица вода.
Щом се разтопи захарта, добавете портокаловите корички. Варете сиропа на слаб огън до изпаряване на водата и хубавото озахаряване на коричките.
Поръсете равномерно безглутеновия сладкиш.
Портокаловият сладкиш без брашно е много вкусен, опитайте.