Дунавска рибена чорба

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
60
14
25/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 065
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените риби се посоляват отвън и отвътре и се оставят на хладно около 10 минути. След това се нарязват на едри парчета и се заливат с 2-3 л подсолена вода.

Кипваме рибата и варим 10-15 минути на умерен огън, като от време на време отпенваме бульона. Изваждаме рибата с помощта на решетъчна лъжица, а във врящия бульон слагаме ситно нарязаните зеленчуци. Добавяме доматеното пюре и варим до омекване на зеленчуците.

Почистваме рибата от кожата и костите, накъсваме я на парчета и я връщаме обратно в супата. Посоляваме, добавяме наситнените люти чушлета и подправките. Варим още 10 минути.

Преди поднасяне поръсваме с черен пипер. Сервираме с резени лимон.

Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тенджера с двойно дъно 5л.
55.45 лв.
Виж ››

Единственото по-хубаво нещо от това да имаш голямо семейство и куп верни приятели, е да приготвяш храна за всички тях. Това вече е възможно с голямата дълбока тенджера с вместимост от цели 5.3 л. Тази тенджера от неръждаема стомана улеснява всяка домакиня и това е безспорен факт.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар