Начин на приготвяне
Цвеклото, картофите и яйцата се сваряват, белят се и се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със сол.
Коремчетата от сьомга трябва да се минат на тиган. Нарязах ги на ситно.
Червеният лук нарязах на ситни кубчета също. Малко от настърганото цвекло оставете да поръсите отгоре салатата.
Настърганите цвекло, картофи, яйца и нарязаните червен лук и коремчета от сьомга ги объркайте заедно с майонезата, добавете и копър за вкус.
След като сме объркали салатата, я изсипваме в стъклена купа или тавичка. Заглаждаме и отгоре настъргваме сиренето и кашкавала.
Поставете и настърганото отделено червено цвекло.
Пожелание отгоре всяко парче от салатата с цвекло можете да го украсите с маслини и чери доматки.
Салатката е отлично зимно мезе с уникален цвят и вкус.
Да ви е сладко с тази салата Червено кадифе!