Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Добруджанска яхния

Добруджанска яхния

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Добруджанска яхния2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • целина - 1/2 глава
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чушки - 500 г
  • домати - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и целината се почистват, измиват и се нарязват на ситно. Задушават се в олиото и малко вода.

След като зеленчуците поомекнат, се прибавят нарязаните пиперки и домати, както и оризът.

Ястието се посолява и се залива с гореща вода, след което се вари на слаб огън. Яхнията се поръсва със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: