Подлютено пиле по гръцки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Подлютено пиле по гръцки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • бяло вино - 50 мл
  • трохи - 2 - 3 с.л. от бял хляб
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете предварително пилето на порции. Начукайте го за да го окрехкотите и го затиснете с някаква тежест за около 1 час.

Залейте го със загрят зехтин и го сложете да 5-6 минути в максимално нагорещена фурна.

Докато пилето се запича, смесете останалите съставки от рецептата и ги объркайте добре.

Извадете парчетата пилешко месо, намажете ги с получената смес и ги изпечете на предварително загрята скара по около 10-15 минути на страна.

Поднесете ястието с ароматна гръцка салата.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: